Participatie in de praktijk bij gemeente Voorst & gemeente Apeldoorn

Participatie in de praktijk bij gemeente Voorst & gemeente Apeldoorn

Gemeente Voorst
Graag nemen we je mee in het verhaal van onze omgevingsvisie.
Participatie speelde een hoofdrol bij de totstandkoming van de visie. We hebben volop geëxperimenteerd met verschillende participatievormen, zoals een denktank van bewoners, een participatie-app etc.

Graag vertellen wij jullie over de winst van participatie in dit proces, de hobbels en uitdagingen die we onderweg tegenkwamen en de verbindende rol die ‘identiteit ‘ speelde in dit traject.

Ook nu de visie ‘af’ is gaan we door met deze manier van werken, de visie is daarmee slechts een eerste stap in een continue proces.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor de workshop!

Gemeente Apeldoorn
‘Hoe denk jij over het centrum? Spreek je uit!’ De oproep waarmee de gebruikers van de binnenstad van gemeente Apeldoorn zijn opgeroepen mee te denken, praten en doen.

Apeldoorn is een geweldige stad om in te wonen, te werken en te leven. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom vroegen we de gebruikers van de binnenstad mee te praten over ontwikkelingen in het centrum zoals; de openingstijden van winkels, leegstand, veiligheid, horeca en de bestemming van oude gebouwen. Met als doel de input te gebruiken als basis voor het omgevingsplan.

Hoe hebben we de gebruikers geactiveerd mee te denken, praten en doen? Tijdens de workshop ‘Participatie in de praktijk’ vertellen we je meer!

Presentatie door:

Deze presentatie wordt verzorgd door Leonieke Beltman-Rompelman, senior ruimtelijke ontwikkeling, bij gemeente Voorst en Monique Kastelein werkzaam bij Sellsius in opdracht voor gemeente Apeldoorn.