Themabijeenkomst Voorjaar 2019

Standaarden Omgevingswet

Toelichting op de consultatie versie van de standaarden STOP-TPOD

Op dinsdag 19 maart a.s. organiseert Provero een themabijeenkomst die in het teken staat van de standaarden Omgevingswet. De themabijeenkomst vindt plaats bij de gemeente Almere en duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

Doel

Met het ontwikkelen van de digitale onderdelen van de Omgevingswet, komen er ook nieuwe standaarden. Deze standaarden worden STOP-TPOD genoemd en vormen de nieuwe RO Standaarden in een Omgevingswet-jasje.
De standaarden moeten (uiteraard) de praktijk van vergunningverlening, beleid en visievorming kunnen ondersteunen. Dit leidt tot de vraag of de bedachte standaarden goed te gebruiken zijn in de praktijk. Dit is een wezenlijke en zeer relevante vraag.

In de periode vanaf 28 januari tot 22 maart 2019 zijn de nieuwe standaarden in consultatie. ‘Het werkveld mag er een mening over geven’. Voor meer informatie, klik hier. Wij verwijzen ook graag naar de toelichting en briefing.

Deze Provero themabijeenkomst gaat in op de consultatie-versie van de standaarden. Een toelichting op hetgeen er nu geregeld gaat worden, waarbij Omgevingsplan en presentatiestandaard het meest relevant is.
U wordt bij gesproken door de makers van de standaarden.

Na de pauze wordt de casus “Van plan tot publicatie” behandeld. We kennen allen de huidige dWro werkwijze. Maar hoe gaat dat straks? Wat doet een planjurist straks? En wat doet de stedenbouwkundig tekenaar? Wat ziet de raad bij het vaststellen van een Omgevingsplan wijziging? Vragen die vast ook bij u leven en waar wij mee aan de slag willen.

Ter voorbereiding op de bijeenkomst is het sterk aan te raden om de consultatieversie, toelichting en briefing door te nemen.

Voor wie?

Werkt u aan digitale ruimtelijke plannen? Bent u planjurist, tekenaar of projectleider Digitaal Stelsel Omgevingswet en wenst u in een dagdeel bijgepraat te worden over de nieuwe DSO standaarden?

Deze bijeenkomst is voor iedereen die op dit moment werkt aan digitale ruimtelijke plannen en interesse heeft in digitale ruimtelijke ordening, milieu, bouw- en woningtoezicht, informatievoorziening, leefbaarheid en in de kansen die de Omgevingswet biedt.

Kosten Provero Themabijeenkomst

Deelname aan de Provero themabijeenkomst is gratis voor leden van Provero. Leden van BWT, DataLand, GeoBusiness Nederland, Netwerk Jong Leefomgeving, Stadswerk, VIAG en VVM kunnen gebruik maken van het aanbod om voor € 35,00 exclusief BTW deel te nemen aan de Provero themabijeenkomst.

De kosten voor deelname aan de themabijeenkomst bedragen voor niet-leden: € 50,00 exclusief BTW.

19 maart 2019     Toelichting op consultatieversie van de standaarden     Meld u aan!

Programma

Vanaf 13.00 uur verwelkomen we u graag.

Om 13.30 uur start de bijeenkomst. Na een korte inleiding door Provero waarin tevens een korte introductie wordt gegevens op het programma ziet de rest van de middag er als volgt uit:

13.45 – 15.00 uur:  Toelichting op de nieuwe standaarden STOP-TPOD en verbeeldingsstandaard. Deze presentaties worden verzorgd door Nienke Jansen en Luc de Horde van Geonovum.

15.00 – 15.15 uur: Korte pauze

15.15 – 16.00 uur: “Van plan tot publicatie”, dit is een interactie tussen alle aanwezigen om te onderzoeken hoe de huidige praktijk past in de Omgevingswet praktijk.

16.00 – 16.10 uur: Wat heeft Provero nog allemaal in petto voor 2019?

Locatie

Met dank voor de gastvrijheid van de gemeente Almere laten wij u weten dat de bijeenkomst plaatsvindt in het stadhuis van de gemeente Almere.

Locatie:
Stadhuis gemeente Almere
Stadhuisplein 1
Almere

Het gemeentehuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de themabijeenkomst van 19 maart a.s. Na uw inschrijving ontvangt u een mailtje met een bevestiging. Een week voor de bijeenkomst ontvangt u per mail de laatste details.

Provero Inschrijfformulier themabijeenkomst
Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.