Provero Themabijeenkomst

Vervallen actualiseringsplicht bestemmingsplannen

Op dinsdag 13 maart a.s. organiseert Provero een themabijeenkomst inzake het vervallen van de actualiseringsplicht voor bestemmingsplannen. De themabijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van de gemeente Meppel en duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

Doel

De Wet ruimtelijke ordening wordt naar verwachting dit jaar aangepast: het verplicht actualiseren van bestemmingsplannen en beheersverordeningen die elektronisch raadpleegbaar zijn, vervalt.

In de aanloop naar de inwerkingtreding van de Omgevingswet komt door de afschaffing van de actualiseringsplicht ruimte beschikbaar, zodat gemeenten  al kunnen starten met de voorbereiding van het tot stand te brengen omgevingsplan.

De wet treedt naar verwachting in 2021 in werking en in de tussentijd zijn de bestemmingsplannen en beheersverordeningen via Ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar. Het levert veel praktische vragen op waaronder of actualiseren nog wel kan en mag. En, op welke wijze speelt de digitalisering een rol in het afschaffen van de actualiseringsplicht? Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor zowel het juridische als het digitale aspect.

Doelgroep

Deze workshop is interessant voor Planmakers en juristen.

Kosten Provero Themabijeenkomst

Deelname aan de Provero themabijeenkomst is gratis voor leden van Provero. Leden van BWT, DataLand, GeoBusiness Nederland, Netwerk Jong Leefomgeving, Stadswerk, VIAG en VVM kunnen gebruik maken van het aanbod om voor € 50,00 exclusief BTW deel te nemen aan de Provero themabijeenkomst.

De kosten voor deelname aan de themabijeenkomst bedragen voor niet-leden: € 75,00 exclusief BTW.

13 maart 2018   13.30 – 16.00 uur   Vervallen actualiseringsplicht   Raadzaal gemeente Meppel   Meld u aan!

Programma

Vanaf 13.00 uur verwelkomen we u met koffie en thee.

Om 13.30 uur start de bijeenkomst. De workshopleider geeft een overzicht van de aanstaande wetswijziging met onder andere de doelstelling van de wetgever.

Vervolgens komen er twee sprekers aan het woord vanuit de gemeentelijke praktijk die hun visie en ervaring uit de dagelijkse praktijk delen over het al dan niet blijven actualiseren.

Na een korte pauze gaan de deelnemers in kleine groepen aan de slag en bespreken de volgende onderwerpen:

  • voor- en nadelen van het actualiseren;
  • wat betekent elektronisch raadpleegbaar;
  • welke standaarden;
  • welke ontsluiting mechanismen.

De bijeenkomst zal na een plenaire terugkoppeling om 16.00 uur sluiten.

Locatie

Met dank voor de gastvrijheid van de gemeente Meppel laten wij u weten dat de bijeenkomst plaatsvindt in de raadzaal van de gemeente Meppel.

Locatie:
Gemeente Meppel
Grote Oever 26
7941 BJ  Meppel

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de themabijeenkomst van 13 maart a.s. Na uw inschrijving ontvangt u een mailtje met een bevestiging. Een week voor de bijeenkomst ontvangt u per mail de laatste details.

Provero Inschrijfformulier themabijeenkomst
Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.